Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

VIRALNI HIT ŠIROM BALKANA Slavica se ODREKLA KĆERKE preko novina, a ni ova joj NIJE OSTALA DUŽNA

Svijet
Autor:

Foto: Facebook screenshot

Dok je za neke porodice ona poznata „ima da te se odreknem preko novina“ samo šala, jedna Slavica je bukvalno riješila da se odrekne svoje rođene kćerke, te je zbog tog čina postala pravi viralni hit širom Balkana.

Slavica Plantić iz Podravskih Sesveta u Hrvatskoj odlučila je da se javno, i to preko novina odrekne svoje 34-godišnje kćerke Blanke.

Kako piše portal Podravski , između njih dvije već dvije godine vladaju sukobi, zbog čega je Slavica onu staru „ima da te se odreknem preko novina“ shvatila bukvalno.

– Javno se odričem svoje kćerke i Blanka za mene više jednostavno ne postoji. Ona je okrenula mog supruga protiv mene i ogovara me gdje god se pojavi i zbog toga ne želim da se bilo gdke spominje kao moja kćerka. Izjavu o odricanju od kćerke daću i kod javnog bilježnika i učiniću sve što je moguće da se i pravno izbriše kao moja kćerka – kaže Slavica Plantić.

Kap koja je prelila čašu, dodaje Slavica, bila je u vidu stalnih laži u sudskim sporovima koje je Blanka pokrenula protiv nje, kao i činjenica da ju je prije godinu dana istjerala iz kuće u kojoj je Slavica živjela sa suprugom.

– Iz dana u dan Blanka se trudi da mi pretvori život u pakao. Problemi su krenuli kad se ona razvela i vratila kući jer joj nisam odobravala novu ljubavnu vezu. Iako ovo moje odricanje preko novina nema pravnu osnovu, imaću barem moralno zadovoljstvo, a svi naši poznanci sad mogu saznati da sam se javno odrekla svoje kćerke i da ona za mene više ne postoji – zaključila je ona.

Novinari Podravskog su kontaktirali i Blanku Plantić koja ističe da bi se ona i njen otac zapravo trebali odreći Slavice zbog svega što je učinila.

– Moj otac je teški srčani bolesnik sa ugrađena četiri stenta i on me je zvao da se vratim kući kako bih mogla da se brinem za njega jer je mama otišla u Podravske Sesvete da se brine o svojim roditeljima. Sve je počelo kad je otac saznao za mamine ljubavne afere zbog čega je imao i moždani udar. To je razlog zbog kojeg je pokrenuo razvod i zatražio je da se mama više ne vodi na našem kućnom broju, a zbog nasilja je dobila i sudsku zabranu približavanja našoj kući i komunikacije s nama. Sve te činjenice, kao i njeno stalno maltretiranje, razlog su zbog kojih sam pokrenula i sudski spor protiv mame – izjavila je Blanka Plantić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO