Društvo

Više hiljada građana prisustvovalo svečanosti: Defile protekao mirno, NIJE ZABILJEŽEN NIJEDAN INCIDENT

Svečani defile koji je održan danas u Istočnom Novom Sarajevu povodom Dana Republike Srpske - 9. januara, a kojem je prisustvovalo nekoliko desetina hiljada građana, protekao je mirno i nije zabilježen nijedan incident, potvrđeno je Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Više hiljada građana prisustvovalo svečanosti: Defile protekao mirno, NIJE ZABILJEŽEN NIJEDAN INCIDENT
FOTO: SRNA

Svečani defile u kojem je oko 2.500 učesnika civilnog sektora i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske održan je danas na ulicama Istočnog Sarajeva povodom Dana Republike 9. januara.

Civilni sektor činilo je 37 ešalona, a ešalon MUP činio je Zastavni vod, trinaest ešalona jedinica i šest motorizovanih ešalona.

Premijerno je prikazano i taktičko vozila “vihor”, a učesnicima su predstavljena i sva policijska službena vozila.

Pročitajte još

Ovo je prvi put da se svečani defile organizuje u nekom drugom gradu, a da to nije Banjaluka.

Prije svečanog defilea građane i učesnike pozdravili su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan.

Republika Srpska osnovana je 9. januara 1992. godine pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

Osnovali su je srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH nakon što su preglasani u ključnim pitanjima koja su se ticala opstanka Jugoslavije i nakon što su pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba koji su imali konstitutivni status.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije