Gradovi

VIŠE OD MILIJARDU EVRA Beograd usvaja najveći budžet u novijoj istoriji grada

Budžet grada Beograda, koji će danas biti usvojen na sjednici Skupštine grada, iznosi 1.219.311.869 evra i biće najveći u novijoj istoriji grada, izjavio je zamjenik gradonačelnika Goran Vesić.

VIŠE OD MILIJARDU EVRA Beograd usvaja najveći budžet u novijoj istoriji grada
FOTO: RTV PINK/YOUTUBE/SCREENSHOT

On je istakao da je ovaj budžet veći od onoga sa kojim je raspolagao Beograd prije epidemije virusa korona, a koji je iznosio 1,205 milijardi evra, saopšteno je iz Sekretarijata za informisanje grada Beograda.

Vesić navodi da je za otplatu glavnica i kamata starih kredita koje je ova gradska vlast nasledijela, predviđeno nešto više od 40 miliona evra, te da će dug Grada Beograda posljednjeg dana ove godine iznositi 281,6 miliona evra.

Pročitajte još

Kako je podsjetio dug grada Beograda je 2013. godine iznosio 1,2 milijardi evra i sada je više od četiri puta smanjen.

On je najavio da će odbornici Skupštine grada Beograda danas glasati da se budžet za urbanizam i prostorno planiranje uveća za 82 odsto i da iznosi 8,1 milijardu dinara (68,9 miliona evra), od kojih je 2,1 milijarda dinara namijenjena kupovini zemlje na Makiškom polju gdje u novembru ove godine počinje izgradnja metroa, kao i za druge objekte u tom projektu.

Izdvojena su sredstva i za izgradnju kompleksa nove autobuske i željezničke stanice na Novom Beogradu, povećana za uređenje fasada, kao i za izgradnju novih vrtića, subvencije roditeljima, kao i nabavku besplatnih tableta za 67.000 beogradskih đaka od prvog do četvrtog razreda, te 6.500 hiljada lap-topova za potrebe učitelja i nastavnika.

Prihvati notifikacije