Zabava

VIŠE SE NEĆE SNIMATI Britanski "X Faktor" otkazan nakon 17 godina prikazivanja

Sajmon Kauel stavio je tačku na priču o britanskom “X Faktoru”. Naime, prema pisanju Varajetija, poznati producent odlučio je da nakon 17 godina prikazivanja više neće snimati nove sezone.

VIŠE SE NEĆE SNIMATI Britanski "X Faktor" otkazan nakon 17 godina prikazivanja
FOTO: MIKE NELSON/EPA

Prva sezona britanskog “X Faktora” prikazana je 2004. godine te je od tada emitovano 445 epizoda, a posljednja je prikazana 2018. godine, prenosi Blic.

Emisija je zbog pandemije pauzirana tokom 2020. godine, a publici je najavljeno kako će nova sezona biti prikazana ove godine. No, prema najnovijim informacijama – “X Faktor” se više neće vraćati na male ekrane.

Kauel, kreator ove takmičarske emisije, odlučio je da je vrijeme da zaključi priču o “X Faktoru” i fokusira se na nove projekte. Prema tvrdnjama izvora, ne želi dosaditi britanskoj publici i osjeća da je vrijeme za nove projekte.

Varajeti piše kako će se producent u narednom periodu fokusirati na novu kviz emisiju “Walk The Line”. Koncept emisije je zamišljen tako da učesnici pjevaju i odgovaraju na pitanja žirija te se tako bore za velike novčane nagrade.

Prihvati notifikacije