Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Višković: Izmjene Krivičnog zakona Srpske u prvom kvartalu godine

Početna
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da bi u prvom kvartalu ove godine trebalo da budu utrđene izmjene i dopune Krivičnog zakona Srpske, jer su pojedini članovi zakona slabo primjenjivani u praksi ili nisu bili dovoljno jasni.

Višković je rekao da se razmatra i mogućnost da bude propisana zatvorska kazna od tri i više godina za sve koji ne poštuju odluke organa Republike Srpske, te da se o ovome čeka mišljenje stručne javnosti.

– Ukoliko ne bude pravnih smetnji, svakako ćemo ovo uvrstiti u izmjene i dopune Krivičnog zakona. Formirana je radna grupa s ciljem analize zakonske regulative, a posebna pažnja biće posvećena problematici koja se odnosi na radne odnose – dodao je Višković.

On očekuje da će uskoro biti završena analiza da bi Vlada mogla da odluči u kom dijelu će biti izvršene izmjene i dopune Krivičnog zakona Republike Srpske.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je ranije da će u Narodnoj skupštini biti razmatrane izmjene i dopune Krivičnog zakona Srpske kojima će biti propisana zatvorska kazna od tri i više godina za sve koji ne poštuju odluke organa Republike Srpske.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO