Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Višković u Kotor Varošu: Položen kamen temeljac za novu zgradu lokalne uprave

Regioni
Autor:

Foto :Srna

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan položili su kamen temeljac za izgradnju nove zgrade opštinske uprave koja će koštati oko 3,1 milion KM.

Novac za izgradnju nove zgrade u kojoj će biti smještena opštinska administracija obezbijeđen je zaduženjem opštine Kotor Varoš putem emisije obveznica.

Višković je istakao da je Vlada Srpske od 2006. godine u opštinu Kotor Varoš uložila oko 92 miliona KM, što govori o tome da se ravnomjerno ulaže u sve lokalne zajednice.

– Izgradnjom novog objekta opštinske uprave sve službe će biti pristupačnije u pogledu pružanja usluga i investicionih potencijala, dostupnosti informacija i proaktivnosti u rješavanju zahtjeva privrednika. Iskreno se nadam da će građani Kotor Varoša dobiti reprezentativan objekat koji će biti simbol grada”, poručio je Višković.

On je dodao da je nedavno završen projekat vrijedan 20 miliona KM, a riječ je o regionalnom putu koji spaja opštine Kotor Varoš i Kneževo.

Višković je sa načelnikom opštine razgovarao i o mogućnostima novih ulaganja u ovu lokalnu zajednicu, navodeći da će 2,5 kilometara magistralnog puta kroz centar opštine biti asfaltirano u narednoj godini.

Govoreći o novoj zgradi lokalne uprave, Sakan je naveo da je riječ o objektu ukupne korisne površine 2.360 metara kvadratnih koji će imati suteren, prizemlje i tri sprata.

Sakan kaže da je uvjeren da će Vlada Srpske na čelu sa premijerom Viškovićem nastaviti da pomaže razvojne projekte u Kotor Varošu, te da ga raduje najavljeni radni sastanak sa premijerom i ministrima o realizaciji kapitalnih investicija.

„Očekujem dobar rezultat stranke na lokalnim izborima“

Višković je rekao da vjeruje da će se pozitivni rezultati Opštinskog odbora SNSD-a Kotor Varoš vidjeti i na predstojećim lokalnim izborima.

– Zadovoljan sam stanjem u Opštinskom odboru i aktivnostima koje su urađene na jačanju stranke, a vjerujem da će se pozitivni rezultati vidjeti na lokalnim izborima – dodao je Višković.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO