Politika

VIŠKOVIĆ U KUĆNOJ IZOLACIJI Zaposleni u kabinetu premijera NEGATIVNI na korona virus

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković se osjeća dobro, ima blage simptome i nalazi se u kućnoj izolaciji, saopšteno je danas iz Vlade RS.

VIŠKOVIĆ U KUĆNOJ IZOLACIJI Zaposleni u kabinetu premijera NEGATIVNI na korona virus
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Kako ističu, premijer Višković prima adekvatnu terapiju i pod zdravstvenim je nadzorom.

Obavljeno je testiranje zaposlenih u Kabinetu predsjednika Vlade RS i rezultati PCR testova na novi virus korona svih zaposlenih su negativni – napominju iz Vlade.

Pročitajte još

Kako kažu, sastanci i aktivnosti koji se provode u kabinetu premijera od početka pandemije virusa korona održavaju se uz poštovanje preporuka Instituta za javno zdravstvo, a to je nošenje maski, fizička distanca i dezinfekcija prostora.

– Vlada RS će djelovanje i rad i dalje nastaviti prema preporukama Instituta za javno zdravstvo, uz poštovanje propisanih mjera. Epidemiološka služba Instituta za javno zdravstvo RS danas je uradila procjenu rizika boravka u kabinetu predsjednika i u salama u kojima se održavaju sjednice Vlade i drugi sastanci. Njihovom procjenom, održavanje sjednica Vlade, Kompenzacionog fonda i drugih aktivnosti koje se obavljaju u kabinetu su niskog rizika, jer se svi učesnici sastanaka, od pojave pandemije virusa korona, pridržavaju svih preporuka Instituta – ističe se u saopštenju Vlade RS.