Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

VIŠKOVIĆ UPUTIO APEL GRAĐANIMA “Pridržavati se propisanih mjera“

Politika
Autor:

Foto: Vlada RS

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković apelovao je danas na građane da se dosljedno pridržavaju svih propisanih mjera zaštite od korona virusa, a posebno oni koji moraju biti u kućnoj izolaciji.

On je danas telefonski razgovarao i sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva, te sa načelnicima opština Gradiška, Modriča, Milići, Derventa, Ribnik, Čelinac, Кalinovik, Pale, Sokolac, Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, poštivanju mjera Republičkog štaba za vanredne situacije i gradskih i opštinskih štabova, kao i snabdjevenost životnim namirnicama u ovim lokalnim zajednicama.

– Premijer Višković upoznao je gradonačelnika i načelnike da je Republički štab za vanredne situacije produžio važenje svojih zaključaka do 13. aprila 2020. godine, te da je korigovao pojedine zaključke, koji se, između ostalog, odnose na rad pojedinih trgovinksih objekata i kretanje lica sa navršenih 65 godina i starijih. Tokom razgovora je konstatovano da je stanje u ovim lokalnim zajednicama zadovoljavajuće, te da nema zastoja u snabdijavanju životnim i drugim namirnicama – saopšteno je iz Vlade Republike Srpske.

Dodaje se da je Višković svakodnevno u kontaktu sa predstavnicima vlasti u lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj, u kojima ima građana pozitivnih na virus korona, s ciljem pružanja pomoći i što bržeg prevazilaženja trenutne situacije.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO