Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

VISOKO OBAVIJENO TUGOM Admin (27) se utopio, saputnici uspjeli iskočiti iz vozila i preživjeti

Hronika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Visoko je obavijeno tugom nakon vijesti da je u noći sa srijede na četvrtak, na magistralnom putu M-5 u Grabljama kod Busovače, u slijetanju “pasata” u rijeku Lašvu poginuo Admin M. (27) iz Visokog.

Hasana Hodžića, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srednjobosanskog kantona (SBK) naovdi da je do nesreće  došlo oko 2.40.

– Došlo je do slijetanja sa puta u rijeku Lašvu putničkog vozila “pasat”, registarskih tablica Slovenije. Tom prilikom, u vozilu je smrtno stradao A.M., dok su I. K. (27) i T. T. (28) zadobili tjelesne povrede – kaže Hodžić.

Povrijeđeni su nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja Busovača, prevezeni u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Kako saznaje Avaz, saputnici iz “pasata” uspjeli su se spasiti prilikom slijetanja vozila, odnosno, navodno, iskočiti. Nažalost, nesrećni 27-godišnjak je ostao u vozilu i poginuo je na licu mjesta.

U policiji nam nisu mogli potvrditi navode da su se mladići vraćali iz večernjeg provoda kući u Visoko.

– U saradnji sa nadležnim Tužilaštvom, uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Kiseljak, koji poduzimaju i druge mjere i radnje na utvrđivanju činjenica i okolnosti koje su dovele do navedene nezgode – zaključio je Hodžić.

Ova nesreća u potpunosti ima identičan scenario kao i tragedija koja se dogodila prije tri godine, kada su poginula tri mladića iz Zenice.

Podsjetimo, kobnog februara prije tri godine mladići iz Zenice bili su u provodu. Vraćajući se kući za Zenicu, sletjeli su sa “audijem” u rijeku Lašvu kojim je upravljao Amar Kozlić iz Nemile. Tijela njegovih prijatelja Huse Delića i Almena Begovića su pronađena, a tijelo Kozlića do danas nije pronađeno.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO