Biznis

VizEr očekuje VEĆU DOBIT: Nakon 3 godine se vratili profitabilnosti, potrošači od pandemije daju PREDNOST POTROŠNJI NA ODMOR

Evropski niskotarifni zračni prijevoznik VizEr prognozirao je u četvrtak veću godišnju dobit zahvaljujući snažnom ljetu i snažnoj potražnji za putovanjima, nakon što je nakon tri godine dostigao godišnju neto dobit.

VizEr očekuje VEĆU DOBIT: Nakon 3 godine se vratili profitabilnosti, potrošači od pandemije daju PREDNOST POTROŠNJI NA ODMOR
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Rezultati mađarskog Wizza dolaze usred niza mješovitih rezultata evropskih avio-kompanija jer su troškovi porasli, ali očekivano rekordno ljeto u putovanjima vjerovatno će povećati prihode jer potrošači od pandemije daju prednost potrošnji na odmoru.

Avio-kompanija je imala koristi od održive potražnje čak i dok se nosio s izazovima uključujući otkazivanje letova zbog sukoba na Bliskom istoku, inspekcije motora zbog kojih su dijelovi njegove flote prizemljeni i prekid kontrole zračnog prometa.

VizEr je izvijestio o neto dobiti od 365,9 miliona evra (395,90 miliona dolara) za godinu koja je završila 31. marta, u poređenju s neto gubitkom od 535 miliona evra godinu ranije. To je u poređenju s konsenzusom koji je sastavila firma od 350,8 miliona evra.

Pročitajte još

Avio-kompanija očekuje neto prihod u tekućoj godini u rasponu od 500 do 600 miliona evra, s prihodima na svakom dostupnom kilometru sjedišta u visokim jednošifrenim lozinkama, prenosi SEEbiz.

– Dok ulazimo u F25, potražnja za zračnim prevozom ostaje snažna, bez znakova smanjenja u bliskoj budućnosti, podržavajući okruženje većeg prinosa budući da su kapaciteti u cijeloj industriji i dalje ograničeni – rekao je izvršni direktor Jozsef Varadi u izjavi, prenosi Biznis.ba.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu