Digitalna Srpska

VIZIJA BLISKE BUDUĆNOSTI Zakerberg uvodi vještačku inteligenciju u interakciju među ljudima

Izvršni direktor kompanije "Meta" Mark Zakerberg govorio je danas na konferenciji za programere "Konekt" o fokusiranju na virtuelnu i proširenu stvarnost, te vještačku inteligenciju u budućoj interakciji među korisnicima.

Mark Zakerberg
FOTO: MICHAEL REYNOLDS/EPA

Kompanija, koja je vlasnik Fejsbuka i Instagrama, predstavila je novu verziju svojih slušalica za virtuelnu realnost “kvest tri”. One će koštati 499 dolara, a isporuke kreću 10. oktobra.

Zakerberg se obratio programerima, zaposlenima i novinarima i rekao da je “Meta” “fokusirana na izgradnju budućnosti ljudskih veza”.

Pročitajte još

On je opisao blisku budućnost u kojoj ljudi komuniciraju sa hologramskim verzijama svojih prijatelja ili kolega, kao i sa botovima vještačke inteligencije koji će im pomagati.

– Uskoro će se fizičko i digitalno spojiti u ono što nazivamo metaverzum – rekao je Zakreberg.

“Meta” prolazi kroz korporativnu transformaciju, za koju navodi da će trajati godinama. Kompanija želi da evoluira sa sadašnje pozicije provajdera društvenih platformi i postane dominantna u svijetu virtuelne stvarnosti. Cilj je da ponudi nešto poput interneta koji je oživio ili se barem prikazuje u tri dimenzije.

Ova transformacija odvija se sporije nego što se očekivalo, a glavni posao “Mete” i dalje je oglašavanje na njenim društvenim mrežama.

Konkurencija u vidu TikToka ostaje najveći izazov za “Metu”, rekao je analitičar Joram Vurmser iz Insajder intelidžensa.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije