Zabava

Vječita dilema: Šta vozači radije biraju

Najnovija anketa pokazuje da 40 odsto vozača i dalje preferira automobile sa manuelnim mjenjačem, dok je njih 46 odsto više naklonjeno automaticima.

Vječita dilema: Šta vozači radije biraju
FOTO: ENGINEERING EXPLAINED/YOUTUBE/SCREENSHOT/

Manuelni ili automatski mjenjač? Vječita dilema, ali i tačka sporenja među vozačima.

Automatici se predstavljaju kao budućnost i sve je manje modela u ponudi sa manuelcima, ali vozači ih se i dalje ne odriču.

Čak 40 odsto vozača i dalje preferira vozila sa ručnim menjačima, dok 46 procenata bira automatike. Ovo je rezultat reprezentativnog istraživanja koje je sproveo AutoScout24.

Najveći evropski sajt za prodaju polovnih vozila, u saradnji sa institutom za istraživanje tržišta Innofact, sproveo je anketu među 1.000 vlasnika automobila o njihovim željama.

U analizi rezultata ovog istraživanja navodi se da je za one koji preferiraju manuelne menjače glavni fokus na zabavi u vožnji.

Zagovornici automatika prije svega cjene udobnost vožnje koja dolazi sa njim. I dok se mlađi vozači i muškarci odlučuju za automatike, žene i stariji ljudi radije voze automobile sa ručnima mjenjačima, pokazuje anketa.

Tu je i 14 odsto vozača koji se nisu opredjelili koja vrsta mjenjača im je draža, već im je svejedno koji će koristiti, prenosi B92.

Prihvati notifikacije