Sudbine

Vjerenik je ostavio jer je bila predebela: Nakon dvije godine ona se potpuno transformisala i postala mis Britanije (FOTO)

Život zna kako servirati iznenađujući zaplet, a Džen Atkin se susrela s brojnim izazovima prije uspona do slave. Njen svijet neočekivano se srušio kada je vjerenik ostavio, jer mu je, kao što joj je tada rekao, bila predebela.

Džen Atkin se slika kao miss Britanije
FOTO: JENATKINMUSIC/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Džen je uživala u nezdravoj hrani. Kao dijete, suočavala se s velikim brojem izazova. Mnogi su joj upućivali uvredljive riječi i rugali joj se na putu do igrališta. Njihovi okrutni nadimci odzvanjali su joj u ušima, zbog čega je srce boljelo. I da stvar bude gora, gađali su je hranom.

Bilo je to teško vrijeme za Džen, a ta su iskustva ostavila trajne ožiljke.

Atkin hrabro priznaje kako je poricala svoje stanje i složen odnos koji je razvila prema hrani. Otkrila je kako joj je majka s ljubavlju pripremala domaća jela, dok je ona tajno uživala u brzoj hrani, čipsu i slatkišima. Svoje je tijelo nazivala ”nezasitnom jamom”, zbog čega je nekontrolirano jela bez ikakvih pauza. Stanje joj se samo pogoršalo tokom tinejdžerskih godina.

Kada je dobila vozačku dozvolu, pristup brzoj hrani postao je još pogodniji. Zajedno s momkom, posjećivala bi barove i uživali bi u hrani. No, bez obzira na sve, Atkin je čvrsto vjerovala da je njen dečko bezuslovno voli.

Ipak, on je odlučio prekinuti vezu baš u jeku planiranja vjenčanja.Bilo je to snažno buđenje za Atkin, dok se suočavala sa surovom stvarnošću. Neočekivani prekid natjerao je da preispita vlastitu percepciju i da se suoči s bolnom istinom. Nakon raskida, utjehu je i dalje tražila u hrani i osamila se kod kuće.

Ubrzo je stigao ključni trenutak kada je shvatila da ne može stati u svoje haljine, što je navelo da se izvaga i otkrije šokantan razmjer svog debljanja. Ta je spoznaja u njoj podstakla odlučnost da napravi promjenu i preuzme brigu o sebi.

Upisala se u lokalnu teretanu i započela nevjerovatnu transformaciju. Osnažena napretkom učestvuje na takmičenjima ljepote i postiže uspjehe. Od krune za „Miss Scunthorpe“ do mjesta prve pratilje na Mis Engleske 2018., Dženino putovanje bilo je zadivljujuće.

Nakon pauze, preporučena je za 75. takmičenje za Mis Velike Britanije, kada je i okrunjena na zadivljujućoj završnoj ceremoniji. Objava je zaprepastila, a ona je uzviknula kako je u šoku zbog pobjede.

– Toliko sam sretna da to ne mogu ni opisati riječima, iskreno ne mogu vjerovati – izjavila je.

Atkin vjeruje da bi njen bivši bio ponosan na nju, ali ona nema namjeru ponovo biti s njim. Pronašla je ljubav svog života i udala se za Krisa samo pet mjeseci prije nego što je osvojila titulu, piše Bright Side.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije