Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

VJEROVAO JE U SVOJ SAN Dječaka bez ruke ismijali zbog želje da se bavi sportom (VIDEO)

Svijet
Autor:

Foto: lo_morgann/Twitter

Devetogodišnji Šej Danster iz južnog Velsa, strastveni ljubitelj i daroviti igrač ragbija, umalo nije napustio omiljeni sport nakon što su ga drugi članovi tima optužili da su zbog njegovog invaliditeta izgubili utakmicu. Zahvaljujući porodici, koja mu je pružila podršku, mališan, koji je rođen bez podlaktice, ipak je nastavio da igra.

Nedavno je gostovao u jutarnjem programu britanske televizije. Ispričao je da je učestvovao na ragbi junion festivalu u Kardifu, gdje je ostvario 11 poena i osvojio titulu “Najboljeg igrača turnira”.

– Nisam vjerovao da ću moći da igram, ali onda sam počeo i ispostavilo se da mogu – rekao je Šej.

Dječak od treće godine igra za klub Trefil ander 10s iz izbornog okruga Blejnaj Gvent.

Njegova majka Dona je ispričala je da su ga hrabrili da nastavi, uprkos tome što su mu nasilnici govorili da je “njegova ruka jedini razlog što njihov tim gubi”.

Otac Majkl je ispričao koliko je ponosan što ima toliko talentovanog ragbistu u porodici i da je obećao sinu dvije funte za svaki pokušaj.

Šejova rođaka Lois Morgan prva je podijelila tvit sa snimkom na kome se vidi kako igra.

– Htio je da odustane zato što je mislio da nije dovoljno dobar. Preklinjala sam ga i vodila na trening da bih mu pokazala da može da uspije. Upola je manji od mene i dvostruko mlađi, ali mu se iskreno divim – napisala je.

– Moj brat ima devet godina. Rugali su mu se i govorili da ne može da igra ragbi zato što ima samo jednu ruku… Danas je postigao 11 poena, što nije nimalo loše. Moja mala superzvijezda – napisala je, izazvavši mnoštvo pozitivnih reakcija.

– Bojao sam se da neću uspjeti i da ću se povrijediti. Govorili su mi da ne mogu da igram ragbi zato što imam samo jednu ruku. Ali u tom meču sam dokazao da su pogriješili. Dokazao sam i sebi da sam pogriješio – rekao je Šej u emisiji.

Jutarnji program mu je priredio i iznenađenje – poruku njegovog omiljenog igrača Šejna Vilijamsa, koji i sam nosi gorka iskustva iz prošlosti:

– Znam kako je kad ti kažu da nešto ne možeš, ali najbolji način da im zapušiš usta jeste da im na terenu pokažeš šta znaš.

(Daily mail)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO