Politika

"Vjerujem da će do toga i doći" Novaković Bursać poručila da se može ozbiljnije razmatrati ideja o smjeni članova CIK

Ideja o smjeni članova Centralne izborne komisije BiH može ozbiljnije doći u razmatranje, s obzirom da je u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH verifikovana drugačija kompozicija većine, ocijenila je delegat SNSD u Domu naroda parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać.

Snjezana Bursac Novakovic
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Vjerujem da će do toga i doći. Trenutni saziv CIK imenovan je na mandatni period od sedam godina. Oni su tek neke dvije godine na tim funkcijama. Prilikom pokretanja inicijative treba samo voditi računa da ne uđemo u sudske procese sa eventualno lošim ishodom – rekla je Bursaćeva.

Pročitajte još

Ona je ponovila da je stav SNSD, ali i činjenično stanje, da je trenutna postava CIK politički izabrana i da je nekompetentna.

– U to se uvjerila cjelokupna javnost, posebno nakon održanih izbora u oktobru i haosa kojem su bili izloženi na osnovu odluka CIK – rekla je Bursaćeva za Glas Srpske.

Iz HDZ BiH kažu da je prvi ispit već položen konstituisanjem Predstavničkog doma i izborom njegovog rukovodstva.

– Teško je sada govoriti koje prve poteze ćemo preduzimati. Sada nam predstoji prvo priča o formiranju Savjeta ministara – to nam je prioritet. Naravno o svemu ostalom, kao i o preduzimanju inicijative u vezi sa smjenom članova CIK razgovaraćemo sa strankama koje čine vlast na nivou BiH. Svi su nezadovoljni radom CIK i to pitanje definitivno će biti razmatrano – navode iz HDZ BiH.

Prihvati notifikacije