Sudbine

"VJERUJTE U SEBE, UVIJEK STE DOBRE" Majka manekenke (20) koja se ubila poslala PORUKU SVIM DJEVOJKAMA

Manekenka Kejtlin O’Rajli (20) izvršila je samoubistvo u hotelu "Premijer In" u centru Mančestera, nakon noćnog izlaska sa prijateljima.

"VJERUJTE U SEBE, UVIJEK STE DOBRE" Majka manekenke (20) koja se ubila poslala PORUKU SVIM DJEVOJKAMA
FOTO: FACEBOOK

Kejtlin O’Rajli bila je kćerka bliskog prijatelja pjevača Robija Vilijamsa koji joj je javno odao počast poručivši da je bila prelijepa djevojka sa cijelim životom ispred sebe.

Njeni roditelji objavili su sada priču o tragediji koja se desila u avgustu prošle godine kako bi skrenuli pažnju na samoubistva među mladima, piše San.

Kejtlin O’Rajli bila je u tinejdžerskom dobu žrtva gruminga pod kojim se podrazumijeva uspostavljanje odnosa povjerenja i emocionalne povezanosti između djeteta i odrasle osobe, sa ciljem vrbovanja i iskorištavanja u se*sualne svrhe.

Zbog traume koje je doživela Kejtlin nije imala samopoštovanja i često se povređivala.

Pročitajte još

– Kada smo saznali šta joj se desilo sa 13 godina, bila je to velika promjena u životu svih nas. Smatrala je uvijek da nije vrijedna. Prvog dana srednje škole, kada se vratila kući, mislila sam da ju je neko maltretirao. Bilo je na njenoj nadlaktici crnom olovkom ispisano:”Neodovljno dobra”. Pitala sam ko joj je to uradio, odgovorila mi je: “Ja”, ispričala je njena majka, koja je ranije radila u policiji, za “StokeOnTrentLive”.

Prema riječima majke, Kejtlin nije umjela da se nosi sa emocijama odrasle osobe. Nasilje nad njom vršio je stariji muškarac, a zbog trauma koje je doživjela, nikada nije uspjela da se uklopi u društvu.

Borba manekenka sa mentalnim zdravljem bila je stalna briga njene majke koja se konstantno bojala da će se neka kćerka povrijediti ili da će je naći bez svijesti u krevetu.

Ipak, imala je Kejtlin snage da pomaže ostalim tinejdžerima sa sličnim problemima. Neumorno je noću odgovarala na njihove poruke na društvenim mrežama i tješila ih.

Neutješna majka želi sada da poruči svim djevojkama da vjeruju u sebe. Preko fonda koji nosi ime njene kćerke bori se protiv suicida. Majice sa natpsima “Uvijek vredna” i “Uvijek dobra” simboličan su dio njene borbe, prenosi Žena Blic.

Važno! Broj 011/7777-000 je SOS telefon koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva – lekari Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević”. Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 časova prima bez zakazivanja. Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra “Srce” od 17 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na [email protected]