Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Vlada dala saglasnost za prodaju akcija Rudnika Ljubija

Društvo
Autor:

Foto: Srna

Vlada Republike Srpske dala je danas saglasnost Investiciono-razvojnoj banci (IRB) Republike Srpske, kao ovlaštenom prodavcu državnog kapitala u preduzećima, na osnovne elemente za organizovanje posebne aukcije za prodaju akcija Rudnika željezne rude “Ljubija” Prijedor.

Vlada je danas razmatrala Prijedlog osnovnih elemenata za organizovanje aukcije za prodaju akcija državnog kapitala u RŽR “Ljubija”, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Vlada je donijela Uredbu o dopuni Uredbe o visini naknade za troškove polaganja stručnog ispita i visini naknada članovima komisija kojom se bračni supružnici i djeca poginulog ili nestalog borca oslobađaju plaćanja naknade za polaganje ovog ispita.

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju prihvatilo je inicijativu Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila u vezi sa oslobađanjem od plaćanja troškova polaganja stručnog ispita za obavljanje djelatnosti iz oblasti zaštite životne sredine za bračne supružnike i djecu poginulih i nestalih boraca Vojske Srpske, na način kako je to predviđeno i propisima koji uređuju troškove za polaganje ovog ispita za rad u organima uprave, te za polaganje pravosudnog ispita, a sve s ciljem olakšavanja zapošljavanja pomenutih kategorija.

Osim naknada za troškove stručnog ispita iz oblasti ekologije, navedena uredba definiše i troškove za polaganje stručnog ispita iz oblasti uređenja prostora i građenja, a njenom dopunom navedena lica su oslobođena plaćanja naknada za svaku od predviđenih oblasti.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO