Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

VLADE SRPSKE REAGOVALA “Eksperti iz PDP, pročitajte Službeni glasnik”

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

S ciljem tačnog informisanja javnosti, pozivamo Partiju demokratskog progresa da prije pisanja saopštenja za javnost prethodno provjere informacije o kojima namjeravaju da pišu i komentarišu ih, te da, obavezno, redovno čitaju Službeni glasnik Republike Srpske.

Ovako su reagovali u Vladi Srpske na jučerašnje saopštenje PDP u kome pozivaju vlast da javno objavi ekonomske mjere za pomoć privredi.

– Eksperte za ekonomiju i odnose s javnošću u PDP informišemo da su odluke Vlade Republike Srpske o mjerama podrške privredi, kao i druge odluke Vlade, objavljene u Službenom glasniku Republike Srpske, odnosno obavještavamo PDP, da se po donošenju odluka, ovi podzakonski akti dostavljaju Službenom Glasniku Republike Srpske na objavljivanje. Nećemo ovom prilikom da podučavamo PDP o vremenskim rokovima za stupanje na snagu akata koji se objavljuju u Službenom glasniku. Neka se malo pomuče i sami nauče – saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade.

Kako kažu “o kolikom neznanju i neinformisanosti je riječ u PDP, pokazuje činjenica da je po više dana prošlo od objavljivanja pojedinih odluka u Službenom glasniku Republike, što pokazuje da oni koji sebe smatraju i nazivaju ekspertima u PDP ne znaju da nađu i pročitaju u Službenkom glasniku dokumenta koja traže, ali ih to nije omelo da objave dva saopštenja za javnost u kojima pozivaju da se u Službenom glasniku objave već objavljene odluke”.

– Bilo kome ko se na ozbiljan i odgovoran način bavi politikom, ili nekom drugom drugom djelatnošću, nezamislivo je da istupa u javnosti sa informacijama koje prethodno nisu provjerene. Ovo opšte pravilo očigledno ne vrijedi za PDP, jer u svojim pamflet-saopštenjima, osim što dezinformišu javnost, javno manifestuju svoje neznanje i diletantizam. Ekspertima u PDP poručujemo da, prije objavljivnja, provjere informacije o kojima žele da pišu, te da prestanu da omalovažavaju i ometaju sprovođenje odluka i mjera državnih organa, institucija i organizacija Republike Srpske u borbi da zaštiti život i zdravlje ljudi i privredu Republike Srpske u novonastaloj situaciji izazavanoj pojavom virusa korona – poručuju iz Vlade RS.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO