Hronika

Vlasnik obješenog pit bula na saslušanju: Tužilac odlučuje o krivičnoj ili prekršajnoj odgovornosti

Nedeljko Markuljević vlasnik pit bula, psa koji je prošle sedmice ubijen nakon što je utrčao u dvorište komšije Nenada Aleksića, biće takođe saslušan od strane postupajućeg tužioca koji rukovodi istragom, saznaje Srpskainfo.

Vlasnik obješenog pit bula na saslušanju: Tužilac odlučuje o krivičnoj ili prekršajnoj odgovornosti
FOTO: DOG WORLD/YOU TUBE/SCREENSHOT

Nakon saslušanja, tužilac će odlučiti da li postoji krivična odgovornost vlasnika psa u konkretnom slučaju ili će protiv Markuljevića biti pokrenut prekršajni postupak.

Slučaj se dogodio prošle sedmice u Đulićima kod Teslića, a nakon ubistva psa na društvenim mrežama vodi se pravi rat između onih koji su na strani Aleksića koji je priznao da je ubio psa nakon što je ušao u dvorište u kojem su bila djeca, te građana koji ističu da nije bilo potrebe za ubistvom psa, jer pit bul nije bio agresivan.

Pročitajte još

Izvor Srpskainfo još ranije je pojasnio da su Nenad i Nedeljko prve komšije i da između njihovih kuća nema ograde, te da se pit bul kritične večeri u nekoliko navrata kidao sa lanca i odlazi do dvorišta Aleksića.

– Nenad je to veče sa društvom bio u dvorištu, a sa njima su bila i djeca. Pas od komšije se nekoliko puta taj dan kidao sa lanca i prelazio u njihovo dvorište. Nenad je nekoliko puta zvao komšiju Nedeljka i on bi svaki put dolazio i vraćao psa u svoje dvorište i ponovo bi ga zavezao lancem – pojasnio je ranije naš sagovornik.

Do kobnog trenutka koji je uslijedio oko 21 čas. Tada su djeca prijavila da se pas ponovo ušetao u njihovo dvorište, nakon čega je Aleksić revoltiran otišao do psa, zgrabio ga za kanap i udavio od drvo.

Još ranije je potvrđeno da će protiv Aleksića biti podnesena prijava zbog krivičnog djela mučenje i zlostavljanje životinje.

Prihvati notifikacije