Gradovi

VLASTI DRVARA UVELE RIGOROZNE MJERE Zabranjeno okupljanje više od pet osoba

U opštini Drvar od danas je zabranjeno okupljanje na otvorenom i zatvorenom prostoru više od pet osoba, s ciljem sprečavanja širenja virusa korona, odlučeno je na telefonskoj sjednici Kriznog štaba Livanjskog kantona.

VLASTI DRVARA UVELE RIGOROZNE MJERE Zabranjeno okupljanje više od pet osoba
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ovom naredbom, koja je donesena na jučerašnjoj sjednici, zabranjuje se okupljanje na svim kupalištima, te se ograničava radno vrijeme do 18 sati svakim danom ugostiteljskim objektima svih kategorija, sportskim kladionicama, svadbenim salonima, igraonicama, fitnes i bodi-bilding klubovima i sličnim oblicima registrovanih subjekata, saopšteno je iz kantonalne Vlade.

Ograničava se radno vrijeme do 20.00 časova trgovinama prehrane i robe široke potrošnje, trgovinama stočne hrane i trgovcima pojedincima koji su registrovani za prodaju voća i povrća, takođe i poslovnim subjektima za dostavu hrane, kao i benzinskim pumpama u dijelu u kojem se vrši prodaja prehrane, odnosno robe široke potrošnje.

U saopštenju se napominje da u navedenim subjektima treba ograničiti broj ljudi koji istovremeno mogu biti prisutni.

Naredba, koja danas stupa na snagu, trajaće 14 dana, a ako se epidemiološka situacija pogorša, može biti zamijenjena restriktivnijom mjerom.

Krizni štab Ministarstva zdravstva Federacije BiH ponovo je pozvao stanovništvo da, zbog epidemiološke situacije koja se pogoršava, izbjegava javna okupljanja i ograniči kretanje.

Usljed pogoršane epidemiološke situacije, novom naredbom u FBiH nije dozvoljeno okupljanje u zatvorenom prostoru više od 50 ljudi, a na otvorenom ne više od 100 ljudi, prenosi Klix.