Svijet

"VODIMO RAČUNA O ZAJEDNIČKIM INTERESIMA" Oglasio se Zelenski nakon Orbanove posjete Ukrajini

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski ocijenio je da je današnja posjeta mađarskog premijera Viktora Orbana Ukrajini jasan signal koliko je važno održati jedinstvo u Evropi.

"VODIMO RAČUNA O ZAJEDNIČKIM INTERESIMA" Oglasio se Zelenski nakon Orbanove posjete Ukrajini
FOTO: ZOLTAN FISCHER/HUNGARIAN PMS PRESS OFFICE HANDOUT/EPA

Posjeta premijera Mađarske Viktora Orbana Ukrajini je prva poslije mnogo godina i tokom cijelog rata. I što je bitno, to je odmah nakon početka predsjedavanja Mađarske EU. Jasan signal koliko je važno za sve nas u Evropi da ostanemo ujedinjeni u zajedničkim koracima – rekao je Zelenski u večerašnjem video obraćanju.

On je takođe zahvalio Mađarskoj na učešću na Samitu mira koji je nedavno održan u Švajcarskoj i podršci zajedničkoj deklaraciji.

Pročitajte još

“Ukrajina i Mađarska imaju konkretne odnose”

Zelenski je naveo da Ukrajina i Mađarska imaju konkretne odnose u različitim sferama i da “vode računa o zajedničkim interesima”.

– Dogovorili smo se o raznim detaljima, ekonomskim, političkim, kojima će se naši timovi baviti. I veoma je važno da naše odnose, naša dostignuća iznesemo u novom dokumentu – u sporazumu koji će definisati dobrosusjedstvo za Ukrajinu i Mađarsku – rekao je Zelenski.

Zelenski i Orban saglasili su se da rade na sporazumu koji bi riješio razlike između Ukrajine i Mađarske, navodi Ukrinform.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu