Zabava

Voditeljka u 49. godini postala majka: Devet puta išla na vantjelesnu oplodnju (FOTO)

Nekada popularno TV lice voditeljka Tatjana Ferendino Maksimović danas se bavi odnosima sa javnošću, ali ono što joj je bilo važnije od karijere i uspjeha je uloga majke u kojoj je poslije devet vantjelesnih oplodnji uspjela da se ostvari.

Voditeljka u 49. godini postala majka: Devet puta išla na vantjelesnu oplodnju (FOTO)
FOTO: RTV BK TELECOM/YOUTUBE/SCREENSHOOT

Tanja Ferendino Maksimović vodila je borbu koja nije bila nimalo laka, a o kojoj je i sama pričala, piše Blic.

– Od samog početka, kada smo shvatili da smo jedno za drugo, željeli smo djecu, ali nismo mogli ni da naslutimo da će put do ostvarenja naših snova trajati toliko dugo – rekla je nekadašnja voditeljka jednom prilikom za magazin “Gloria”.

Borbu za potomstvo Tanja je počela u 39. godini kada je prvi put otišla na kliniku za vantjelesnu oplodnju.

– Svi rezultati su bili u redu, ali posavjetovali su nas, s obzirom na moje godine, a tada sam imala 38, da bi bilo dobro da razmislimo o vantjelesnoj oplodnji – istakla je tada Tatjana.

Prvi odlazak na vantjelesnu oplodnju kako je Tanja ispričala bio je veoma stresan. Dobila je 80 injekcija za stimulisanje jajnih ćelija i na kraju nije uspjelo.

– Drugi put je dalo rezultata, imala sam veliki broj jajnih ćelija, ali na žalost, trudnoća se nije održala – ispričala je Tanja.

Uslijedilo je šest oplodnji u Pragu, od kojih su tri završene pobačajem.

– Bilo mi je jasno da to nije ništa kad neko ima 22 godine, ali u mojim godinama je bilo i te kako nešto. Postavljala sam sebi hiljadu pitanja, uporno tražila odgovore ali nije ih bilo. I kada kreneš da brojiš, umoriš se dok stigneš do devet, a kamoli kada se radi o procesima oplodnje. To su zapravo mjeseci priprema, pa posle intervencije veliko iščekivanje da li će uspjeti, a onda ogromna tuga i razočarenje kad se to ne dogodi – objasnila je sve Tatjana.

Pročitajte još

Ipak, ono što joj je bilo veoma važno bila je podrška supruga u borbi koja je trajala.

Deveti pokušaj koji se desio u Tanjinoj 49. godini bio je uspješan.

– Opustila sam se tek u bolnici posle porođaja. Kosta je na rođenju dobio čistu desetku, a supurg i ja smo, napokon, nakon toliko muka, mogli da odahnemo. Ponekad se uštinem da provjerim da nije san. Zapitam se da li je moguće da sam mama, da smo sve pregurali – ispričala je voditeljka koja se porodila 2017. godine.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije