Politika

"VOJNA NEUTRALNOST SE NE POMINJE" U SDS tvrde da Program reformi znači aktivacija MAP

Iako Program reformi BiH, odnosno dokument koji će biti poslat u Brisel, još nije objavljen, funkcionerka SDS tvrdi da se u njemu nigdje ne pominje vojna neutralnost.

"VOJNA NEUTRALNOST SE NE POMINJE" U SDS tvrde da Program reformi znači aktivacija MAP
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Reformski dokument BiH ima četiri ključne stvari: Ne pominje se vojna neutralnost, isključuju se niži nivoi vlasti iz odlučivanja o NATO pitanjima i odlučuje samo nivo BiH. Tu je i reforma odbrane u skladu sa NATO standardima, te reforma bezbjednosti – napisla je Aleksandra Pandurević na svom Tviter profilu.

Foto:Schreenshot/AleksandraPand/Twetter
Foto:Schreenshot/AleksandraPand/Twetter

Podsjećamo, iz Predsjedništva BiH je saopšteno da će u NATO sjedište u Briselu biti dostavljen dokument Program reformi BiH, u roku od jedan dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara Savjeta ministara BiH.

Pročitajte još

Dok srpski član Predsjedništva tvrdi da ANP nije poslat u Bisel, što smatra uspjehom Republike Srpske, opozicija iz Srpske tvrdi da “kako god da se dokument zove, on znači aktivaciju MAP-a”.

Slično je potvrdio i predsjednik SDS, Mirko Šarović.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

– Dokument koji je upućen u Brisel znači aktivaciju MAP-a, bez obzira na to kako se on zvao – rekao je Šarović, te dodao da dokument ne pominje vojnu neutralnost i ne daje mogućnost da se provede referendum na nivou entiteta.