Svijet

Vozač “golfa” stao na crtu “BMW”: Greškom ubacio u rikverc, pa umalo NAPRAVIO HAVARIJU (VIDEO)

Vozač golfa se osramotio se već na startu ulične trke, kada je umjesto naprijed krenuo u rikverc i udario u automobil koji se nalazio pozadi.

Vozač “golfa” stao na crtu “BMW”: Greškom ubacio u rikverc, pa umalo NAPRAVIO HAVARIJU (VIDEO)
FOTO: WAIT, SO R IS NOT FOR RACE?/REDDIT SCREENSHOT

Na sreću, niko nije stradao.

Svi znamo da su ulične trke i te kako opasne i definitivno nije potrebno naglašavati da su nelegalne, bez obzira na to gdje se i u kakvom aranžmanu održavaju.

Izuzetak su, naravno, organizovane trke, gdje je publika na bezbjednoj udaljenosti, a pista slobodna i čista od neželjenih uljeza, prenosi Index.

Ovaj slučaj upravo pokazuje koliko mogu biti opasne po posmatrače.

Naime, na Reditu je objavljen video u kojem glavnu ulogu preuzima VW “golf” R. Moćni automobil se prilično osramotio, ali ne zbog svojih performansi, već zbog greške vozača.

Vozač šeste generacije sportskog “golfa” je, izgleda, bio toliko uzbuđen zbog trke protiv BMW Serije 1 da je, greškom, ubacio u rikverc. Uključena svjetla za vožnju unazad jasno pokazuju da će biti problema, i to već za nekoliko sekundi.

“Golf” je krenuo unazad i udario u “seat ibizu2, a šteta nije mala. Osim poklopca motora, stradali su i branik, svjetla, blatobrani. Na kraju, osramoćeni vozač “golfa” je odjurio kao da se ništa nije dogodilo.

Iako sve upućuje na onaj vic u kom glavni lik misli da je “R” na automatskom mjenjaču oznaka za “race”, lako je pretpostaviti da se vozač zbunio i napravio nenamjernu grešku.

Tako sada znamo da je “golf”, koga pokreće 2.0 TSI sa 270 KS, i te kako startan i u vožnji unazad.

Inače, kada se kreće naprijed, do 100 km/h stiže za 5,5 sekundi, a maksimalna brzina automobila limitirana je na 250 km/h.

Prihvati notifikacije