Društvo

Vozači, budite na oprezu! Magla u kotlinama, oko rijeka i u višim predjelima

Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) odvija po pretežno suvim kolovozima, ponegdje u kotlinama i uz rijeke, kao i u višim predjelima, smanjena je vidljivost zbog magle, a iz Auto-moto saveza Srpske skreću pažnju vozačima na učestale odrone na brojnim dionicama i na povećanu opasnost od klizišta.

Magla na putevima
FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RINGIER

Na dionici magistralnog puta Rogolji-Baraći u toku su radovi na sanaciji puta i saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, kao i na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice, rejon Glinja.

Zbog oštećenja mosta u Mačkovcu zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna motorna vozila na regionalnom putu Mačkovac-Piperi.

Saobraćaj je putpuno obustavljen na dionici regionalnog puta Razboj-Rudanka, na lokaciji prevoj Ljeskove zbog sanacije klizišta i preusmjerava se na alternativne pravce Razboj-Gornja Vijaka-Derventa-Doboj i Razboj-Tedin Han-Doboj.

U toku su radovi na sanaciji pasarele na magistralnom putu Šargovac-Banjaluka zbog čega će biti izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina zbog radova na sanaciji klizišta, kao i na dionici magistralnog puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići, na samoj liniji razgraničenja.

Zbog radova na izgradnji biciklističke i pješačke staze do 23. juna na magistralnom putu Rudice-Novi Grad dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja,

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta Gradiška-Nova Topola-Klašnice, i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola izmjenjen je režim saobraćaja, kao i na spoju puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Na dijelu magistralnog puta Žegulja-Ljubinje, dionica Podvrsnik-Ljubinje, u toku su radovi na rekonstrukciji puta, te se saobraćaj odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Izmijenjen je režim saobraćaja do kraja godine zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini (Foča) Hum (Šćepan Polje), kao i na dijelu regionalnog puta Prijedor tri – granica Srpske/FBiH (Stara Rijeka) zbog prelaska radnih mašina preko puta.

Pročitajte još

Izmijenjen je režim saobraćaja i na dionici magistralnog puta Brod na Drini dva – Vrba u tunelu Čemerno zbog izvođenja radova, do 1. jula.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac, kao i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su i na regionalnim putevima Razboj-Rudanka i Razboj-Tedin Han.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik-Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća “Ruding”, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.

Na magistralnom putu Brod na Drini – granični prelaz Hum/Šćepan Polje zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Saobraćaj se na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka zbog aktiviranih klizišta odvija jednom saobraćajnom trakom.

Polučasovne obustave saobraćaja biće na regionalnom putu Podnovlje-Polje zbog izvođenja deminiranja.

U FBiH zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela “1. mart” u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Zbog radova na magistralnom putu Sarajevo-Vogošća u Alipašinoj ulici saobraćaj se iz smjera Vogošće preusmjerava kroz Jukićevu ulicu, dok se iz smjera Sarajeva saobraća Alipašinom ulicom, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima Kiseljak-Gromiljak, Lašva-Kaonik, Šićki Brod-Lukavac, Srbljani-Bosanska Krupa, Bihać-Kamenica, Ripač-Dubovsko i Bijeljina-Rača, kao i na ulazu u Bugojno, iz smjera Rostova.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova na mostu na Ilidži (Stup-Blažuj) saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta, a zbog radova zatvoren je i most na ulazu u Nemilu, a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije