Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

VOZAČI, BUDITE OPREZNI! Na putevima u BiH smanjena vidljivost zbog magle

Društvo
Autor:

Foto: Srpskainfo

Magla jutros smanjuje vidljivost na putevima na širem području Sarajeva, Zenice, Kiseljaka, Viteza i Gračanice, te uz rijeke Savu, Vrbas i Lašvu, pa se vozačima savjetuje da voze maksimalno oprezno, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Poledice i mjestimično ugaženog snijega na kolovozu ima u planinskim predjelima, posebno preko prevoja, a učestali su i odroni.

Zbog izgradnje međudržavnog mosta na rijeci Savi izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, pa se vozačima savjetuje da budu oprezni i poštuju saobraćajnu signalizaciju.

Radovi su aktuelni i na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, dionica Brčko-Donja Bukovica, Rudanka-Doboj i Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, te na regionalnom putnom pravcu Crna Rijeka-Bjelajce.

Klizišta su usporila saobraćaj na regionalnim putevima Ugljevik-Glavičice u rejou Starog Ugljeviuka, Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare (Mačkovac)-Čelić, Šekovići-Caparde, na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica u mjestu Strike, te na lokalnom putu Svodna-Brezici u opštini Novi Grad.

U Federaciji BiH (FBiH) polučasovne obustave saobraćaja uz petnaestominutno propuštanje vozila, aktuelne su od 7.00 do 16.00 časova, na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac, gdje se izvode sanacioni radovi. Poslije 16.00 časova na ovoj lokaciji saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 5.00 do 21.00, od 21.00 čas do pola časa poslije ponoći vozila se propuštaju naizmjenično, dok je pola časa poslije ponoći do 5.00 časova obustavljen je saobraćaj kroz tunel.

Za vrijeme obustave vozila do sedam i po tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad sedam i po tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima Jajce-Crna Rijeka na lokalotetu Zdaljevac, Srebrenik-Orašje kroz tunel Ormanica, Lanište-Ključ i Sarajevo-Trnovo na lokaciji Krupac.

Kada je riječ o graničnim prelazima, zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz AMS-a podsjećaju vozače koji planiraju putovanje van granica Republike Srpske i BiH da mogu da provjere trenutno stanje saobraćaja na graničnim prelazima Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Kostajnica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO