Društvo

VOZAČI, PAŽLJIVO VOZITE Saobraćaj se odvija po vlažnim kolovozima, u kotlinama moguća magla i odroni

Saobraćaj se u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po suvim ili mjestimično vlažnim kolovozima, dok slabije magle mjestimično ima u kotlinama i duž riječnih tokova.

magla saobracaj zima
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Vozačima iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske skreću pažnju na učestale odrone i savjetuju opreznu i sporiju vožnju, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Izmjenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Banja Luka – Stari Majdan dva, zbog izgradnje stambeno-poslovnog objekta u Karađorđevoj ulici u naselju Lauš.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Na magistralnom putu Rača – Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraća se usporeno jednom trakom, a zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila na toj dionici neophodna je oprezna vožnja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini – granični prelaz Hum-Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na magistralnom putu Sarajevo – Foča, dionica Trnovo – Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice u toku su minerski radovi zbog čega se obustavlja saobraćaj od 07.00 do 16.00 u trajanju od dva puta po pet do sedam minuta.

Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije, angažovane na izgradnji auto-puta na Koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka – Doboj.

Zbog radova na magistralnom putu Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan – Nova Topola, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Pročitajte još

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška – Nova Topola i Čatrnja – Gradiška, takođe je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog klizišta, jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu Priboj – granica Repbulike Srpske-FBiH (Šibošnica), dionica Mačkovac-Piperi zabranjen je saobraćaj za teretna vozila zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.

Na regionalnom putu Razboj – Rudanka, na lokaciji prevoj Ljeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Na području FBiH zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude – Vitina i Čevljanovići – Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

Zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu