Svijet

"Vozila 170 km na čas" Ovo je Albanka koja je izazvala nesreću na Jadranskoj magistrali u kojoj su POGINULI BRAT I SESTRA

U teškoj nesreći koja se dogodila u mjestu Ratac u Hrvatskoj na državnom putu D-8 u utorak oko 20.40, poginuli su brat (21) i sestra (19), a mediji su sada objavili identitet državljanke Albanije koja je izazvala udes.

 Kelviši Imeri
FOTO: FACEBOOK / DRUSTVENE MREZE/SCREENSHOT

Naime, državljanki Albanije, Kelviši Imeri (29), određen je jednomjesečni istražni pritvor zbog krivičnog djela izazivanje udesa sa smrtnim posljedicama.

Nepropisno preticala auto, pa izazvala udes

Do saobraćajne nesreće došlo je kada je 29-godišnja Albanka, koja je upravljala automobilom slovačkih registarskih oznaka, počela nepropisno da pretiče vozilo ispred sebe, što je dovelo do frontalnog sudara sa automobilom makarskih registarskih oznaka, koje je iz suprotnog smjera vozio 21-godišnji hrvatski državljanin.

Dubrovački INsajder navodi da je Imeri vozila bmw i u jednom trenutku se kretala brzinom od skoro 170 kilometara na sat.

“Ne želimo da tragedija naše porodice bude uzaludna”

Viktor Đerek, brat preminulih tinejdžera, ispričao je kako se osjeća poslije tragedije.

Pročitajte još

– Ne želimo da tragedija naše porodice bude uzaludna, potrebna nam je pomoć javnosti da podignemo svijest o problemu, stalno se isto dešava na našim putevima. Nisu moji brat i sestra jedini koji su poginuli, ali neka budu posljednji – rekao je za Dubrovnik INsajder.

Prije dvije godine iznenadila prijatelja u zatvoru

Inače, o Imeri su pisali albanski mediji prije dvije godine, kada je odlučila da iznenadi prijatelja koji je bio u zatvoru u Trentu u Italiji. Zajedno sa prijateljima prišla je zatvoru i upalila zvučnike i zapalila vatromet.

– Htjeli smo da mu pokažemo da smo pored njega uprkos svemu. Ideja je bila moja i njegovog brata. Pobjegli smo jer nismo znali da li je to legalno. To je zatvor maksimalnog obezbjeđenja i takva buka može da pravi probleme. Zato smo pobjegli – objasnila je tada, prenosi Index.

Dubrovnik INajder ističe da Imeri ima profile na brojnim društvenim mrežama, na kojima se slika i snima i daje savjete o šminkanju. Imala je 33.000 pratilaca na TikToku i skoro 14.000 na Instagramu, ali su njeni profili trenutno zaključani.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu