Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

VRANE PONOVO NAPALE Taksista spasao djevojčicu od naleta ptica

Banjaluka
Autor:

Foto: Piyal Adhikary/EPA

Vrane su opet napale u banjalučkom naselju Starčevica, ovaj put dvoje djece uzrasta od 8 i 12 godina, dok su išli u školu.

Radi se izgleda o istim vranama koje su ranije napale dvije djevojke kod pasarele u neposrednoj blizini Osnovne škole Branko Radičević.

– Dječaka od 8 godina spasao je kačket jer je vrana u više navrata udarila kljunom u kačket. Preplašeni dječak spasao se tako što je pobjegao prema školi. U drugom slučaju, djevojčicu od 12 godina vrana je takođe napala u blizini pasarele, a spasao je taksista – ispričao je očevidac.

Ogorčeni mještani kažu da ukoliko nadležni ne preduzmu ništa da će problem sa vranama riješiti na svoj način.

Iz Društva za istraživanje biodiverziteta pojašnjavaju da je u gradovima generalno povećan broj vrana, i to zbog ljudske aktivnosti i nepropisnog odlaganja smeća koje privlači ove ptice.

– Vrana je teritorijalna ptica i zaštitnički je nastrojena, naročito u ovom periodu razmnožavanja i podizanja mladih. Njihova agresivnost najčešće je povezana sa nekim ljudskim ponašanjem koje ih uznemiri, ali ne mogu da nanesu ozbiljne povrede ljudima – kaže ekolog iz ovog Društva Jovica Sjeničić.

(Nikola Morača, Nataša Telebak)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO