Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“VRATITE NAM NAJBLIŽE” Objavljen uznemirujuć snimak vreća sa tijelima preminulih u Meksiku (VIDEO)

Svijet
Autor:

Foto: FRIEDEMANN VOGEL/EPA

Nakon što se društvenim mrežama proširio snimak na kojem se vidi nekoliko vreća sa tijelima u jednoj bolnici u Meksiku i ispred nje, porodice su protestovale tražeći da dobiju informacije o najbližima i da im se vrate tijela preminulih.

Na jednom video snimku opšte bolnice “Las Amerikas” u siromašnoj opštini u Ekatepeku, jednoj od najteže pogođenih korona virusom, vidi se nekoliko vreća sa tijelima na nosilima, od kojih su neka smještena u maloj sobi, a druga poređana uz zid u dvorištu.

– Jedina stvar koju tražim je da mi daju tijelo sina – rekla je za jednu televiziju Marija Dolores Kariljo, čiji je sin preminuo u bolnici, a prenosi Rojters.

Na drugom snimku vide se uznemireni članovi porodice, koji su tražili da saznaju vijesti o svojim najbližima, prenosi Blic.

Fernanda Garsija (48) kaže da je vidjela kako se ta grupa ljudi uznemirila nakon što im je osoblje u bolnici reklo da neće da objave informacije o pacijentu.

– Članovi porodice su bijesni jer su mnogi od njih tamo danima, bez vijesti o rođacima, navela je ona.

Garsija je dodala da je njen suprug preminuo u petak uveče u bolnici nakon što je primljen sa respiratornim problemima, a njegovo tijelo je dostavljeno porodici.

Ekatepek je među najgore pogođenim opštinama korona virusom u Meksiku, sa 407 potvrđenih slučajeva korona virusa i 28 preminulih.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO