Politika

VRATITI POVJERENJE U IZBORE Banjac traži ponavljanje izbora u Doboju

Generalni sekretar DNS Darko Banjac ističe da svako onemogućavanje posmatranja izbornog procesa bilo kom političkom subjektu baca sumnju u izborni proces i rezultate izbora.

VRATITI POVJERENJE U IZBORE Banjac traži ponavljanje izbora u Doboju
FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA
Darko Banjac

Kada se onemogući posmatranje izbora trećoj stranci po snazi u Republici Srpskoj, a to je Demokratski narodni savez, to onda podrazumjeva ne samo kontrolu i ponovno brojanje nego ponavljanje izbora. Ako ćemo da vratimo povjerenje u izborni proces i regularnost samih izbora onda CIК može donijeti samo jednu odluku, a to je da ponovi izbore u gradu Doboju. I da svi politički subjekti, a pogotovo DNS ima uvid u taj proces – ističe Banjac.

Pročitajte još

On dodaje da je DNS svjestan snage pojedinih kandidata i političkih partija, ali traži samo jedno, a to je da se omoguće fer i korektni izbori i da posmatrači političkih subjekata koji su garant poštenih izbora budu, ne samo prisutni na biračkim mjestima, nego da im se omoguću uvid u cjelokupan izborni proces, jer to pravo im je zagarantovano Izbornim zakonom.

– Samo ponavljanje izbora u Doboju i potpuna primjena odredbi Izbornog zakona garantuje fer i korektne izbore i ne baca sumnju u rezultate samog izbornog procesa – poručio je Banjac.