Hronika

VREĆE PUNE KOKAINA Srbin i Hrvat uhvaćeni sa 700 kilograma droge (VIDEO)

Državljanin Srbije uhapšen je nakon što je Europol u saradnji sa policijama više država kod Kanarskih ostrva zaplijenio 700 kilograma kokaina koji je transportovan jednim brodom koji je plovio pod poljskom zastavom.

Droga na brodu
FOTO: SPANISH CIVIL GUARD (GUARDIA CIVIL) / MUP

Kako se vidi na objavljenom snimku Europola, policija je opkolila plovilo, za koje se sumnjalo da se koristi za transport narkotika.

Policija je u dijelovima brodića pronašla bijele i narandžaste vreće koje su bile napunjene paketima kokaina.

Takođe, prilikom pretresa stana osumnjičenih, nađena je i veća količina novca za koju se sumnja da je stečena upravo od prodaje droge.

Istraga je pokrenuta u martu 2022. godine i bila je fokusirana na plovlo pod poljskom zastavom sa privremenom bazom na Kanarskim ostrvima, za koje se sumnjalo da se koristi za transport narkotika.

Pročitajte još

Istražitelji su od tada pratili aktivnosti posade, a utvrđeno je da je jedan italijanski državljanin povezan sa poznatom organizovanom grupom Nadrangeta u Italiji, dok je druga osoba, inače hrvatski državljanin, povezana sa takozvanim “balkanskim kartelom”.

Alarm za uzbunu oglasio jula 2023. godine, kada je španska policija primjetila neuobičajeni put ovog broda koji se kretao ka izolovanim ostrvima u Atlanskom okeanu. Nekoliko dana kasnije policija je presrela brod i otkriveno je 700 kilograma kokaina na njemu.

U međuvremenu, policija je zbog nedozvoljenog tovara privela Srbina i Hrvata, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu