Politika

"Vrijeme je da budemo iskrene patriote" Iz SPS poručuju da ne smije biti političkih podjela po pitanju građana i životnog standarda

Nakon što su zemlje regiona uvele mjere u cilju ograničenja cijena osnovnih namirnica i nakon ponovnog otvaranja ove teme u Srpskoj, iz SPS su saopštili da su konkretne mjere vezane za ograničenje cijena predlagali i prije godinu dana.

Goran Selak
FOTO: SPS

Iz ove stranke su pozvali sve političke faktore da se ujedine oko pomenutog prijedloga.

-Ne smijemo dozvoliti da briga o socijalnom i ekonomskom statusu naših građana padne u drugi plan pod pritiskom drugih društveno – političkih tema – ističu u Socijalističkoj partiji Srpske. Dodaju da je SPS prije više od godinu dana predlagala ograničenje cijena hljeba, mlijeka, ulja, opreme za bebe i druge proizvode koji su neophodni za svakodnevno funkcionisanje i normalan život.

Pročitajte još

Pored ograničenja cijena osnovnih životnih namirnica, u SPS kažu da je neophodno izvršiti i kontrolu dozvoljenih marži koje ne poštuju svi trgovci.

Podsjećaju da je Srbija uvela mjere ograničenja cijena osnovnih životnih namirnica, dok Hrvatska namjerava da cijene u prodajnim lancima vrati na prošlogodišnji nivo.

– SPS će podržati sve prijedloge koji će direktno pozitivno uticati na socijalni i ekonomski status građana, tim više jer smo i sami predlagali niz konkretnih mjera. Kada su u pitanju građani i životni standard ne smije biti političkih podjela. Smanjenje cijena osnovnih namirnica je patriotizam na djelu. Vrijeme je da budemo iskrene patriote i pomognemo građanima – saopštili su iz Socijalističke partije Srpske.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu