Hronika

VRISKA I NEMILOSRDNO UBADANJE Ikonopisac koji je ubio staricu inspirisan scenom iz HOROR FILMA

Vladan G. (26), osumnjičen da je Jelici Veri Tatarovski iz Niša nožem nanio više od 10 uboda po tijelu i čekićem joj smrskao glavu, bio je, kako pišu mediji, podstaknut horor filmom “Psiho”, poznatom po sceni ubistva pod tušem i vrisku žene koju ubica nemilosrdno ubada.

VRISKA I NEMILOSRDNO UBADANJE Ikonopisac koji je ubio staricu inspirisan scenom iz HOROR FILMA
FOTO: PRIVATNA ARHIVA/FACEBOOK

Ikonopisac je, inače, neko vrijeme živio u zgradi gdje i nesrećna žena koja je ubijena u noći između 31. avgusta i 1. septembra u svom stanu, a mladić je uhapšen 4. septembra u Beogradu.

Zločin se, kako piše Alo, naizgled odigrao po uzoru na jedan od najstrašnijih horor filmova Holivuda, a na to ukazuju Vladanove objave na Fejsbuku.

On je dva dana prije zločina objavio da je gledao Hičkokovo remek-djelo “Psiho” iz 1960. godine.

Pročitajte još

Kultna scena u kojoj glumica Dženet Li vrišti pod tušem dok je napadač ubada nožem svima koji su gledali film ostala je urezana u sjećanju, a upravo ovo ostvarenje gledao je ikonopisac uoči ubistva vojne penzionerke.

Na Fejsbuku je napisao da je film gledao 30. avgusta, oko 22 sata, a tragedija se dogodila već narednog dana. Dan prije toga, 29. avgusta, takođe se pohvalio da je gledao film “Rozmarina beba”, koji mnogi proglašavaju jednim od najstrašnijih zbog scena sa satanističkim ritualima.

Poslije ubistva starice, nastavio je sa mračnim objavama na Fejsbuku.

Uzimam sve svoje lijekove da otjeram svoje misli – napisao je stih iz pesme “Heroin” pjevačice Lane del Rej.

Podsjećanja radi, mladić je poslije zločina pobjegao u Beograd gdje se krio u iznajmljenoj sobi u centru prestonice, gdje je ubrzo uhapšen.

Prihvati notifikacije