Politika

“Vrlo nezgodan kandidat” Borenović o Šobotu, ali i o razjedinjenoj opoziciji koja ide na megdan SNSD

Nakon višesatne sjednice, juče je Predsjedništvo PDP dalo podršku Drašku Stanivukoviću za ponovnu kandidaturu za gradonačelnika Banjaluke.

Sastanak opozicije u Istočnom Sarajevu, Branislav Borenović
FOTO: SDS

Odluka je pala uprkos višemjesečnoj buri negodovanja unutar PDP, ali i opozicije.

O ovome i drugim aktuelnim temama za N1 je govorio Branislav Borenović, predsjednik ove stranke i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Kada je riječ o Stanivukoviću, Borenović nije štedio sa pohvalama na njegov račun.

– Ipak se radi o jednom od najagilnijih, najaktivnijih, najenergičnijih gradonačelnika uopšte mlađih političara pa možemo reći u ovom dijelu Evrope koji svojom energijom, svojim radom ustvari pravi nevjerovatne rezultate koji su vidljivi i koji pokazuju da svaki čovjek u Banjaluci ima nešto od svog rada – rekao je Borenović.

Prethodno je Nikola Šobot predstavljen kao kandidat SNSD za gradonačenika Banjaluke. Za Borenovića on nipošto ne može biti autsajder.

– Sa novim kandidatom pokušavaju da pridobiju jedan dio tih birača koji razmišljaju ne stranački nego pokušavaju naći svog kandidata kojem bi dali podršku. Vrlo nezgodan kandidat – istakao je Borenović.

Razjedinjena opozicija

Kao kandidat za čelnika Banjaluke najavljuje se i predsjednica Narodnog fronta, Jelena Trivić.

Borenović još čeka njenu zvaničnu kandidaturu i ističe da ne sumnja da će Stanivuković ipak pobijediti.

– Što je teže, možda je slađe. Ja sam ubijeđen da ako ona bude treći kandidat, četvrti ili peti da to neće omesti našeg kandidata da osvoji dovoljan broj glasova da bude broj jedan i da ta razlika između njega i kandidata broj jedan bude dovoljno velika da razbije sve te dileme da to bude tijesna politička utakmica – rekao je on.

Pročitajte još

Najave donošenja Izbornog zakona Republike Srpske, Borenović vidi kao još jednu u nizu zakona i zaključaka NSRS koji nisu nikad ugledali svjetlost dana, dok kako navodi Borenović, na državnom nivou se bave kadroviranjem.

– Svaka ova krizna stiuacija, potencijalna blokada ili potencijalni politički sukob slabi ovo društvo, slabi i Srbe i Hrvate i Bošnjake – istakao je Borenović.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu