Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Vučić: Beograd postao pouzdan partner Berlinu na Zapadnom Balkanu

Politika
Autor:

Foto: Dimitrije Goll/Tanjug

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u razgovoru sa njemačkim poslanikom Florijanom Hanom da je Srbija, dosljedno vodeći regionalnu politiku mira i saradnje, postala pouzdan partner Njemačkoj na Zapadnom Balkanu.

Vučić je ponovio Hanu, koji je i portparol poslaničke grupe CDU/CSU u njemačkom parlamentu, da je za prevazilaženje zastoja u kosovskom dijalogu neophodno da Priština ukine takse na proizvode iz centralne Srbije.  On je istakao posvećenost Beograda da u dijalogu sa Prištinom, uz posredovanje EU, postigne kompromisno, obostrano prihvatljivo rješenje i time obezbijedi stabilnost u regionu, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo što su odnosi dvije zemlje, zahvaljujući redovnom i otvorenom političkom dijalogu, posljednjih godina napredovali do najvišeg nivoa u zajedničkoj istoriji.

Oni su izrazili očekivanje da će ekonomska saradnja Srbije i NJemačke biti nastavljena uzlaznom putanjom, posebno priliv investicija, te da će velike njemačke kompanije iskoristiti dobro poslovno okruženje i otvoriti pogone u Srbiji.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO