Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Vučić o Kosmetu: Neću da lažem narod, nije sve naše, a nije ni njihovo

Politika
Autor:

Foto: Dimitrije Goll/Tanjug

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da je za njega Kosovo dio Srbije, ali da neće da laže narod i kaže da je “sve naše”.

– Neću da lažem narod i kažem da je sve naše i lako ćemo mi to i da se junačimo. To ne podnosim jer ta laka rješenja obično vode do ambisa. Ja narodu kažem nije sve naše, ali nije sve ni njihovo – rekao je Vučić za Pink.

On je rekao da potrebno da se pronađe kompromis, ali da kompromis ne znači izgubiti sve.

– To je problem druge strane, koja misli da može Srbiji da zapovijeda, da priča gluposti u vezi sa taksama i recipročnim mjerama… To govorim o Kurtiju i ostalima – rekao je Vučić i pozvao ih da se “dovedu u red i da razmisle šta pričaju”.

– Nismo mi vaš ni brat, a kamoli mlađi brat, ne možete da nas matretirate, jer ne zavisimo mi od vas, već vi zavisite od nas – poručio je Vučić.

Takođe, poručio je Albancima da tek kada se upristoje i prestanu da lažu, da progone Srbe sa sjevera, kao i svih drugih dijelova KiM, dođu i kažu da žele da razgovaraju i da će onda onda i uslijediti razgovori.

Predsjednik Vučić rekao je da Srbija nastavlja put ka Evropskoj uniji, da prati situaciju u svijetu, ali da istovremeno nikome neće dozvoliti da joj ugrozi prijateljstvo sa Rusijom ili Kinom.

– Ja vjerujem da će Francuska ostati pri svom stavu i da oni traže neku novu metodologiju za EU. Podržavam da Albanija i Sjeverna Makedonija dobiju početak pregovora, plašim se da to neće dobiti, a i za nas će biti teže procedure. Vjerujem da ću u novembru videti predsjednika Makrona u Parizu i da ću tada detaljnije moći da razgovaram, a potom ću se sastati i sa Putinom.

On je dodao da se Srbija neće mješati u dešavanja u Siriji pošto su i Turci i Sirijci prijatelji Srbije, izjavio je Vučić i dodao da će Srbija u slučaju da Turska zbog tog sukoba pusti izbjeglice ka Evropi postupati onako kako bude dogovoreno sa evropskim partnerima, kao i da ljudi u Srbiji ne treba da brinu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO