Politika

Vučić o situaciji na Kosovu: Mi smo dali sve od sebe, ali smo sigurni da nas zapadnjaci neće ništa pitati

Svi znaju u svijetu ko je taj koji pokušava da eskalira situaciju, svi znaju ko se igra rata. Jel ste gledali onaj marš po sjevernoj Kosovskoj Mitrovici? Stavili one crne naočare, a ne znaju da marširaju, kaže predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći o dešavanjima na Kosovu i Metohiji.

Aleksandar Vučić
FOTO: ANDREJ CUKIC/EPA

Srbija rat ne želi, ali znaju oni takođe da sve ima svoju mjeru i svoje granice. Mi smo dali sve od sebe da napravimo kompromis. Očekujem mnogo teških situacija u narednom periodu. Siguran sam da će zapadnjaci doći sa novom ingenioznom idejom statuta, gdje nas neće pitati – rekao je Vučić.

Kako je dodao, “velika je nervoza zbog situacija u Ukrajini, a i mi onda trba da platimo nešto”.

Suština važnija od forme

Upitan za formiranje Narodnog pokreta za Srbiju, Vučić kaže da “za razliku od drugih koji žure da bi neku formu ispunjavali, ja to nisam nikada radio”.

Pročitajte još

– Za mene su sadržaj i suština važniji od forme. Mi već vodimo razgovore, razgovarao sam sa nekim divnim ljudima, a da li ćemo platformu objaviti za 10 ili 15 dana, nije ni važno – rekao je on.

Kako je dodao, bilo je ozbiljnih problema oko Kosova i Metohije.

– Na dnevnom nivou imao sam po 20 razgovora koji su se samo odnosili na KiM. Kada to imate, ne možete da se posvetite nečem drugom – istakao je on, a piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije