Politika

Vučić pred sjednicu SB UN: Boriću se

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će danas u Njujorku, na sjednici Savjeta bezbjednosti UN o Kosovu i Metohiji reći istinu o tome koliko je Srbija truda i energije uložila kako bi bio postignut kompromis, a koliko drugi to nisu željeli.

Vučić pred sjednicu SB UN: Boriću se
Foto: Tanjug/AP

-Spremao sam se za Savjet bezbjednosti UN. Letim `Er Srbijom` ujutro i idem pravo na sjednicu. Boriću se rekao je Vučić na sinoćnjoj konferenciji za novinare poslije vanrednih lokalnih izbora u četiri opštine u Srbiji.

Vučić je naveo da će poslije šefa Unmika Zahira Tanina predstaviti šta Srbija misli.

-A, kada se svi oni izređaju, poslije Tačija, imaću pravo i na repliku na kraju. Nisam još donio odluku u kojem dijelu ću govoriti na engleskom i na srpskom. Ali, nije moj posao da ubjeđujem naše ljude, već one koji žele da slušaju tamo. Do sutra ćemo donijeti konačnu odluku – rekao je Vučić.

On je istakao da je Srbija na poteze Prištine upozorila cijelu međunarodnu zajednicu, pet stalnih članica Savjeta bezbjednosti UN, 10 ostalih članica i Generalnu skupštinu UN.

-Vojska Kosova formirana je protiv interesa srpskog naroda. Ona ne može da ugrozi našu vojsku, ali može da ugrozi opstanak našeg naroda. Sve je to suprotno onome što je Tači govorio – zaključio je Vučić.