Politika

Vučić razgovarao sa liderima EU “Nastavićemo dijalog, prva tema biće Zajednica srpskih opština”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas nakon razgovora sa liderima EU i sa Zapadnog Balkana da će biti nastavljen dijalog u Briselu između Beograda i Prištine, ali da prva tema mora da bude formiranje Zajednice srpskih opština.

Vučić razgovarao sa liderima EU “Nastavićemo dijalog, prva tema biće Zajednica srpskih opština”
FOTO: IGOR KUPLJENIK/EPA

Naravno da ćemo da nastavimo dijalog, samo prva tema mora da bude ZSO, baš kao što je to napisano u saopštenju EU – rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara na samitu EU-ZB na Brdu kod Kranja.

Na pitanje šta je bilo na samitu sa najavljenom temom za ukidanje rominga između EU i ZB, Vučić je rekao da nije danas razgovarao na tu temu sa evropskim komesarom Oliverom Varhejiom, već o evropskom putu Srbije i otvaranju klastera.

Prenio je novinarima da je belgijiski premijer Aleksandar de Krou govorio o tome kako EU najviše ulaže u zemlje ZB, ali da treće zemlje – Rusija, Kina i Turska to mnogo bolje prezantuju od EU.

Pročitajte još

Vučić je kazao da je izrazio zahvalnost EU na ogromnom novcu i velikim investicijama i na svemu što rade kada je riječ o pomoći Srbiji.

– Djelimično je u pravu, ali ako hoćemo da budemo pošteni, jedan dio odnosa našeg mnjenja prema EU je upravo zbog odnosa prema Kosovu u odnosu na neke druge zemlje u regionu, i to je sasvim razumljivo – naveo je Vučić.

Kaže da su posjete Beogradu Angele Merkel i Ursule fon der Lajen bile dobre i da su imale dobre i pozitivne poruke.

– Očekujem prije kraja godine posjetu Kirijakosa Micotakisa, kao i više evopskih lidera da dođu u posjetu Beogradu – kazao je Vučić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije