Politika

Vučić sa Erdoganom o dijalogu Beograda i Prištine, ponudio pomoć u zaustavljanju požara u Turskoj

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan razgovarali su telefonom o situaciji u regionu, a turski predsjednik je potvrdio da potpuno podržava dijalog Beograda i Prištine.

Vučić sa Erdoganom o dijalogu Beograda i Prištine, ponudio pomoć u zaustavljanju požara u Turskoj
FOTO: PREDSJEDNIŠTVO SRBIJE/RAS SRBIJA

Vučić je izrazio očekivanje da će Erdogan i Turska nastaviti da pružaju podršku dijalogu Beograda i Prištine, kao jedinom načinu za rješavanje, za Srbiju, osjetljivog pitanja Kosova i Metohije.

Vučić je izrazio saosećanje povodom žrtava požara koji haraju turskom obalom, te izrazio spremnost da Srbija, u okviru svojih mogućnosti, pomogne u zaustavljanju vatrene stihije, kao i u otklanjanju njenih posljedica, saopšteno je iz pres službe predsjednika Srbije.

Zahvalivši za prijateljsku podršku, Erdogan je, znajući da u odmaralištima na tamošnjoj obali boravi mnogo srpskih turista, rekao da turske vlasti čine sve za njihovu bezbjednost.

Dvojica državnika su konstatovala da su bilateralni odnosi Srbije i Turske na visokom nivou, posebno njihova ekonomska saradnja, izrazivši nadu da će ona, uz postojeće mogućnosti, značajno napredovati.

Vučić i Erdogan su razmotili i različita globalna pitanja, sa uvjerenjem da će okolnosti uskoro dozvoliti da se sastanu i nastave svoj sadržajan razgovor.

Vučić je pozvao Erdogana u posjetu Srbiji, što je šef turske države prihvatio,

Prihvati notifikacije