Politika

VUČINIĆ OTKRIO "Budući ministar Dogan osuđivan za krivično djelo, pomilovala ga predsjednica Srpske"

Dado Dogan, koji je danas predložen za novog ministra porodice, omladine i sporta RS ispred Socijalističke partije, osuđivan je za krivično djelo. A pomilovala ga je tadašnja predsjednica Srpske, Željka Cvijanović.

Đorđe Vučinić
FOTO: BN TV/YOUTUBE/SCREENSHOT

Ovaj detalj ne nalazi se u zvaničnoj biografiji Dogana, ali ga je javnosti otkrio Đorđe Vučinić, poslanik liste Za pravdu i red.

– Imamo nova lica, patriote u Vladi RS. Iz reda tih lica imamo i Dadu Dogana. Moram da dopunim njegovu biografiju i to odlukom o pomilovanju osuđenog lica od strane tadašnje predsjednice RS Željke Cvijanović iz 31. januara 2019. Naime, gospodin Dogan je osuđen za krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja iz 2019. na kaznu zatvora od jedne godine, pa je pomilovan od strane predsjednice RS. Bitno je da znamo da ćemo imati i pomilovanih ministara u Vladi RS – rekao je Vučinić u diskusiji.

Drugi kandidat za ministra iz SP ponovo je lider te stranke, Petar Đokić.

Protiv Đokića postoji predmet u Specijalnom tužilaštvu RS u predmetu  EFT Stanari. Preciznije, MUP RS je dostavio izvještaj i čeka se tužilačka odluka.

Pročitajte još

Republičko javno tužilaštvo detaljno istražuje odluke koje je donosio ministar u Vladi Srpske Petar Đokić i ujedno aktuelni predsjednik Socijalističke partije RS u slučaju poslovanja EFT Rudnik i Termoelektrana Stanari, potvrđeno je ranije za Srpskainfo u ovom tužilaštvu.

Đokića sumnjiče da se odrekao u ime Republike Srpske minimalno 100 miliona KM koncesionih naknada koje su joj trebale pripasti samo od kompanije EFT. Izmjenama Pravilnika o visini koncesione naknade, Đokić je pojedinim koncesionarima omogućio besplatnu eksploataciju uglja, dok je naknadu za korišćenje prirodnih resursa za proizvodnju struje drastično smanjio.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu