Politika

“Vukanović i Crnadak iznose neistine” Iz Stevandićevog kabineta tvrde da je protokolom utvrđen spisak zvaničnika na Svesrpskom saboru

Kabinet predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske ima obavezu da demantuje tendenciozne i zlonamjerne izjave i prozivanja narodnih poslanika Nebojše Vukanovića i Igora Crnatka, povodom formiranja delegacije Narodne skupštine Republike Srpske za Sabor Republike Srbije i Republike Srpske, koji će biti održan 8. juna u Beogradu.

“Vukanović i Crnadak iznose neistine” Iz Stevandićevog kabineta tvrde da je protokolom utvrđen spisak zvaničnika na Svesrpskom saboru
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

U saopštenju za javnost iz kabineta predsjednika NS RS, između ostalog, navodi se da je “prema ranije utvrđenom protokolu na sastanku predstavnika Narodne skupštine Republike Srpske i Narodne skupštine Republike Srbije, predviđeno da zvanične delegacije predstavljaju predsjednici i potpredsjednici narodnih skupština, kao i predsjednici i zamjenici predsjednikā Parlamentarnog foruma Republika Srbija Republika Srpska”.

Pročitajte još

Prema istom protokolu za ostale narodne poslanike je predviđeno da prisustvuju na prijemu u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Kabinet predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske je blagovremeno obavijestio poslaničke klubove/grupe o ovom protokolu, na osnovu kojeg je formiran spisak narodnih poslanika za prijem u Narodnoj skupštini Republike Srbije, na kojem se nalaze i predstavnici poslaničkih klubova PDP i Za pravdu i red, što ukazuje na neistinitost navedenih tvrdnji. Nažalost, narodni poslanici Nebojša Vukanović i Igor Crnadak iznoseći ovakve neistine bacaju sjenu na ovaj jedinstven i važan događaj – navodi se u saopštenju.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu