Politika

Vukanović o protestima u Srpskoj "Spremaju se da dođu dezerteri i ratni profiteri"

Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, u svom blogu je prokomentarisao današnje proteste na četiri lokacije u Republici Srpskoj.

Sastanak opozicije u Istočnom Sarajevu, Nebojša Vukanović
FOTO: SDS

Vukanović ističe da je pozadina svega nova milionska kombinacija za pljačku naroda, te je dodao kako vlast u RS “na silu upisuje radnike na spiskove i primorava ih da idu na protest”.

– I dok se dezerteri i ratni profiteri spremaju da prvi put dođu na nekadašnju prvu liniju, osim kad su švercovali cigarete, naftu i kafu, vrše novu prinudnu mobilizaciju članstva svojih stranaka i podanika da dođu na proteste i blokade, u sjenci se prave nove milionske kombinacije za pljačku naroda. Spot i muzika, koja podsjeća na ratne godine, posebno je zastrašujuća i opasna, pokazuje da nemaju ama baš nikakvih skrupula. Širom Srpske radnici javnih preduzeća i članovi stranaka režima na silu se upisuju na spiskove i primoravaju da danas u 18 časova blokiraju put u Republici Srpskoj na više mjesta, čime će najviše štete nanijeti svojim komšijama, prijateljima i rođacima koji rade u Federaciji – napisao je Vukanović na svom blogu.

Pročitajte još

Potom je dodao:

– Jadan li je ovaj narod, navodi dalje, koji samo ćuti i gleda, kao da mu je bilo malo ratova, stradanja, tenzija i strahova, a kome zlo, okupatori, izdajnici i nesreće naroda ne daju ni na trenutak da predahne, živi u miru životom dostojnim čovjeka. Apelujem na sve da danas budu mirni, da ne bude nikakvih provokacija i incidenata. Molim pristalice režima da se odupru pritiscima i ne idu na besmisleni skup i blokade puteva, jer tako ponižavaju sebe i svoje porodice, koje se stide, prave štetu komšijama i prijateljima – zaključio je Vukanović, piše N1.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije