Politika

Vuković osudio retoriku Denisa Zvizdića “Političar koji je opterećen devedesetim godinama“

Visoki funkcioner SDA Denis Zvizdić je, na vrlo podal način, poredeći Srbe sa nacistima, stvarao paralele između fašizma i katarze njemačkog naroda nakon Drugog svjetskog rata sa srpskim narodom u ovom vremenu.

Vuković osudio retoriku Denisa Zvizdića “Političar koji je opterećen devedesetim godinama“
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Izjavio je ovo zamjenik predsjednika PDP Nenad Vuković.

– Takva izjava svakako zaslužuje osudu, ali i konstataciju da je sa ovakvim javnim diskursom prema srpskom narodu Zvizdić izašao čak iz okvira politike i rekao nešto više o sebi kao čovjeku – kaže Nenad Vuković.

Vuković ističe da je vidljivo da se radi o političaru koji je gradio za javnost status drugačijeg političara iz reda bošnjačkog naroda, a da je u stvari potpuno isti kao većina, odnosno, veoma opterećen devedesetim godinama, želeći da postavlja stvari na bazi matrice žrtve-agresori, ne prihvatajući činjenicu i istinu da je ovdje bio građanski rat.

– Može se konstatovati da u ovakvom nastupu nema politike za normalnu budućnost i da se i Zvizdić uklopio u šizofrenu jednostranu priču u kojoj se poredi neuporedivo. Nevjerovatno je da se antifašistički, oslobodilački srpski narod koji je istorijski podnio ogromne žrtve poredi sa fašistima i nacistima i zbog toga Zvizdić treba da se izvini srpskom narodu – kaže Vuković.

On kaže da je na osnovu te izjave jasno da Denis Zvizdić treba ostati u SDA, jer je tu izoštrio i usavršio mržnju prema srpskom narodu i Republici Srpskoj.

– Zvizdić sa ovakvim stavovima neće imati priliku za saradnju ni sa kim iz Republike Srpske, bez obzira da li će ostati u sadašnjoj stranci SDA ili će konačno preći u neku drugu partiju. Nije mudrost podvaljivati ovakve paralele i vrijeđati, nego bi bila mudrost shvatiti realnost i pokušati učiniti život boljim, a budućnost na ovom prostoru izvjesnijom – zaključuje Vuković.

Prihvati notifikacije