Politika

Vulin kategoričan “Šta se dopusti Albancima, neće se moći zabraniti Srbima”

Aljbin Kurti nam je još jednom otkrio ono što znamo, “Šiptari prave Veliku Albaniju i ne zanima ih šta drugi o tome misle", baš kao što prave i takozvanu vojsku Kosova na koju po Rezoluciji 1244 nemaju pravo, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Vulin kategoričan “Šta se dopusti Albancima, neće se moći zabraniti Srbima”
FOTO: MUP REPUBLIKE SRBIJE/YOUTUBE/SCREENSHOT

Kada Kurti najavljuje referendum za ujedinjenje Kosova i Albanije, Evropska unija ćuti, NATO se ne oglašava, a Kvinta je neobavještena – naveo je Vulin u saopštenju.

Kada Srbi kažu da će se kroz “srpski svijet” politički i kulturno objedinjavati, ističe on, onda se svi oglase i traže da se svaka ideja objedinjavanja Srba zabrani i kazni, a nosioci ideje okupljanja Srba izbace iz političkog života i stave pod sankcije.

– Oni koji ćute o ”Velikoj Albaniji”, neka ućute i kada Srbi zajedno donose odluke o najbitnijim nacionalnim pitanjima i neka već jednom nauče da sve što dopuste Šiptarima, neće moći da zabrane Srbima – odgovorio je ministar Vulin premijeru lažne države Kosovo Aljbinu Kurtiju, koji u intervjuu Al Džaziri otvoreno priželjkuje spajanje Prištine i Tirane, uz konstataciju da takozvano Kosovo “nije proglasilo nezavisnost kako bi se distanciralo od Albanije, nego od Srbije”.

Prihvati notifikacije