Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Vulin: Šojgu prihvatio poziv Vučića da posjeti Srbiju

Politika
Autor:

Foto: Ministarstvo odbrane/Tanjug

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin potvrdio je danas da je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu prihvatio poziv predsjednika Aleksandra Vučića da posjeti Srbiju.

– Datum posjete biće dogovoren u narednom periodu – rekao je Vulin novinarima u Moskvi.

Vulin je rekao da je na sastanku sa Šojguom razgovarao o nastavku vojno-tehničke saradnje dvije zemlje i o tome kako se sprovodi sporazum predsjednika Rusije i Srbije, Vladimira Putina i Aleksandra Vučića.

On je dodao da se vojno-tehnička saradnja Srbije i Rusije odvija u skladu sa ugovorom, prenosi Sputnjik.

– Svi rokovi se apsolutno poštuju i možemo sa zadovoljstvom da kažemo da će sporazum dvojice predsednika nastaviti da daje odlične rezultate, a već sada je značajno pomogao u razvoju i naših odnosa i naše borbene gotovosti – naglasio je Vulin.

Dodao je da je Šojgu izrazio poštovanje prema Vučiću i politici vojne neutralnosti Srbije.

– Šojgu je pozvao Vučića, kao i našu počasnu četu, da uzmu učešće na paradi povodom 75 godina pobjede u Drugom svjetskom ratu. Zajedno smo pobijedili, zajedno treba i da proslavljamo. Vojska Srbije biće na Crvenom trgu 9. maja sa svojim vrhovnim komandantom i svim ostalim zemljama-pobjednicama – rekao je Vulin.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je da se vojna saradnja Rusije i Srbije veoma aktivno razvija i da broj zajedničkih programa svakodnevno raste.

– Prilično spokojno, samouvjereno teče naša vojno-tehnička saradnja, bez obzira na prepreke koje pokušavaju da nam postave. Ipak sve ide po planu. Ono što smo planirali za ovu godinu biće ispunjeno – rekao je Šojgu.

Ministri Vulin i Šojgu prisustvovali su svečanom zatvaranju petih “Međunarodnih vojnih igara”, koje su održane na 21 poligonu u 10 zemalja: Ruskoj Federaciji, Azerbejdžanu, Jermeniji, Bjelorusiji, Indiji, Iranu, Kazahstanu, Kini, Mongoliji i Uzbekistanu. Učestvovale su 223 ekipe iz 39 zemalja Evrope, Azije, Afrike, Centralne i Latinske Amerike.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO