Biznis

Za Addiko banku Banjaluka 2022. najuspješnija poslovna godina do sada

Pored značajnog rasta kredita za potrošače i mala i srednja preduzeća, Addiko banka Banjaluka je tokom prošle godine ostvarila dobit od 12,6 miliona KM, što predstavlja rast od 33 odsto u odnosu na 2021.

Addiko banka
FOTO: ADDIKO BANK

Kontinuirana stabilnost i inovativnost, poručuju iz ove banke, doprinijela je ostvarivanju najboljeg poslovnog rezultata u proteklih 11 godina.

Addiko je prva specijalistička banka u Republici Srpskoj i zaista imamo mnogo razloga da se ponosimo sa rezultatima koje smo ostvarili u proteklom periodu. Svaki peti potrošački kredit plasiran u 2022. godini je Addiko kredit, odnosno plasirali smo više od 20 odsto od ukupno plasiranih potrošačkih kredita u prošloj godini. Naši klijenti, uz minimalnu potrebnu dokumentaciju i samo jednu posetu banci, u proseku su dobijali odgovor u roku od 60 minuta, a prosječno vrijeme za isplatu kredita je 24 sata, što su potvrdila i relevantna istraživanja tržišta – izjavio je Srđan Kondić, predsjednik Uprave Addiko banke a.d. Banjaluka, napominjući da su pored izrazito uspješne aktivne podrške potrošačima u svim segmentima njihovog života, udvostručili i broj SME klijenata – malih i srednjih preduzeća u 2022. godini, te ostvarili najbolji poslovni rezultat u proteklih 11 godina.  

Addiko banka
FOTO: ADDIKO BANK

Kondić dodaje da je poverenje klijenata i poslovne zajednice u odgovorno upravljanje depozitima doprinjelo da Addiko, tokom 2022. godine zabilježi rast i u ovom segmentu od 24 miliona KM.

Banka je u aktuelnom periodu inflacije, 2022. godinu zaključila sa veoma niskim udjelom loših kredita od 4,6 odsto i pokrivenošću tih izloženosti rezervama od čak 90,7 odsto.

Takođe, u analiziranom periodu, aktiva Addiko banke Banjaluka je porasla za 22,6 miliona KM u odnosu na 2021. godinu, a adekvatnost kapitala iznosi 21,3%, što predstavlja rezultat koji je značajno iznad propisanog zakonskog minimuma i iznad prosjeka bankarskog sektora.

Formula uspjeha, ističe Kondić, jeste konstantno osluškivanje potreba klijenata na tržištu, kontinuirano unapređenje digitalnih alata, što omogućava klijentima da veliki broj poslova sa bankom završe onlajn, odnosno jednostavnije, brže i komfornije.

– Mi smo tu da ih podržimo gdje god i kada god im je neophodan dodatni podsticaj, kako u realizaciji ideja, tako i u prevazilaženju izazova. Povrh svega, naš uspjeh čine zaposleni prema kojima imamo pristup suštinske, a ne formalne prirode, što je potvrdilo i priznanje koje je Addiko banka Banjaluka dobila za Najpoželjnijeg poslodavca finansijskog sektora Republike Srpske u 2022. godini – naglasio je on.

Kondić se zahvalio Addiko timu na posvećenosti, kao i klijentima na povjerenju koje, dodao je, banka nastavlja intenzivno da njeguje i u budućnosti, pružajući moderno digitalno iskustvo koje podrazumijeva jednostavan i brz pristup bankarskim uslugama svim postojećim i potencijalnim klijentima Addiko banke Banjaluka.

A.E.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu