Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ZA BEZBJEDNOST PUTNIKA Stajališta za autobuse pomjeraju sa ulice

Banjaluka
Autor:

Foto: Grad Banjaluka/ RAS Srbija

Radi ubrzanja saobraćaja i povećanja bezbjednosti putnika gradskog prevoza, ovih dana je u Lazaraevu, odnosno Bulevaru Milutina Milankovića, počela izgradnja stajališta za autobuse izvan kolovoza, saopšteno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Stajalište će obostrano biti izmješteno izvan kolovoza, uz obilježavanje pješačkog prelaza.

– Radi se o o veoma frekventnoj saobraćajnici koja vodi ka Zavodu za rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ na kojoj se autobusi gradskog prevoza, prilikom ulaza i izlaza putnika, zaustavlja na kolovozu te veoma često dolazi do neugodnih situacija, jer vozači nastoje da prođu autobus dok izlaze putnici, pri čemu dolazi do ugrožavanja putnika – kaže Slavko Davidović, šef Odsjeka za saobraćaj.

On dodaje da će, nakon završetka ovih radova, identična intervencija biti izvršena i u Ulici Jovana Raškovića, kod Univerzitetskog kliničkog centra RS, gdje je takođe uočeno slično ugrožavanje putnika gradskog prevoza.

Slične intervencije su urađene i prilikom izgradnje kružne raskrsnice u Aleji Svetog Save, kada su stajališta u Gundulićevoj ulici i Aleji Svetog Save izgrađena van kolovoza, što je, napominju, podiglo bezbjednost putnika na ovoj dionici.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO