Hronika

ZA ČETVRTIM SE TRAGA Poznati identiteti naknadno uhapšenih mladića zbog ubistva u Sarajevu

Edvin Imamović i Igor Zuko imena su dvojice naknadno uhapšenih mladića zbog sinoćnjeg brutalnog ubistva u sarajevskom naselju Pofalići.

Federalna policija
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Policija traga za još jednom osobom, a prema saznanjima riječ je o Adelu Kabašu (1991. godište), piše Klix.

Podsjetimo, na raskrsnici kod Ekonomske škole u nedjelju naveče ubijen je Mehmed Ramić na kojeg je pucano iz vozila u pokretu. Nedugo zatim uhapšen je Amel Jašarević zbog sumnje da je počinio ubistvo, a on će večeras biti predat u nadležnost Tužilaštva KS.

– Nastavljajući dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela ubistvo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod direktnim nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, tokom dana uhapsili su još dvije osobe koje se dovode u vezu s ovim krivičnim djelom – kazao je medijima Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a KS.

On navodi kako su uhapšeni E.I. i I.Z. i isti se nalaze na kriminalističkoj obradi u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS.

– A. J. koji je sinoć uhapšen, neposredno nakon krivičnog djela, nakon kriminalističke obrade će biti predat u dalju nadležnost postupajućem tužiocu KTKS. Policija Kantona Sarajevo traga za još jednom osobom koja se dovodi u vezu sa ovim krivičnim djelom, te se nastavlja dalji rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentovanju istog – kazao je.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu